Federació Coordinadora Trabucaires de Catalunya

Timbaler del Bruc 2024!

 Benvolguts i benvolgudes trabucaires, Voldríem expressar un sincer agraïment a totes les Colles trabucaires que avui han participat en la Festa del Timbaler del Bruc. El vostre entusiasme i dedicació han estat fonamentals per fer que aquesta festa sigui tan lluïda, plena de cultura popular i de germanor. Un agraïment extensiu a tots els membres de les colles que amb el vostre esforç heu aconseguit que la festa brilli amb tanta força. És un orgull veure com, any rere any, contribuïu a mantenir viva la nostra tradició i a crear un ambient de tan càlid i acollidor. L’Ajuntament també ens ha fet arribar el seu agraïment més sincer. Han quedat molt satisfets amb la nostra presència i amb la manera en què hem fet lluir la festa. Ens han acomiadat amb un *gràcies i amb el desig de tornar-nos a veure l’any vinent!* Per la nostra part, també volem agrair a l’Ajuntament del Bruc per com ens han mimat amb el seu esmorzar i dinar a la Taverna del Sometent. Ha estat un detall molt apreciat per tots nosaltres. Ens hem sentit com a casa!. Una especial salutació als grups teatrals i grups de recreació històrica que han contribuït al fet que, un any més, la Festa del Timbaler del Bruc hagi estat tot un èxit. El vostre treball i dedicació són una part essencial del que fa que aquesta celebració sigui tan memorable.

Som com som, som trabucaires

Les fotos les van penjant aquí! →           https://photos.app.goo.gl/unnwGSuayibt4A267 

El passat 11 de novembre vam estrenar el ball trabucaire al 1r Simpòsium Trabucaire. Va tenir molt bona acollida i molts de vosaltres ens vàreu comentar que us agradaria fer-lo vostre, com així ha de ser, perquè és un ball de totes i tots els trabucaires.

Voleu aprendre el Ball Trabucaire?
La Federació Coordinadora de Trabucaires de Catalunya us ofereix la possibilitat d’aprendre aquest senzill ball que marcarà la diferència en una trobada trabucaire, una cercavila, un taller o una forma diferent de mostrar el nostre món trabucaire al públic en una plaça durant una galejada.

I la música d’on ve?
L’any 2009 l’anterior president de la Coordinadora, Toni Moliné, va demanar-li a Ezequiel Molina, músic, compositor i membre de la Colla de Vila-seca si li agradaria fer un himne pels trabucaires. Ezequiel va acceptar encantat i en la Trobada Nacional de l’any 2010 al Castell de Montjuïc es va estrenar l’himne, amb gran èxit, al pati d’armes davant tots els trabucaires assistents i el nombrós públic.

Com va esdevenir-se el ball?
A primers d’aquest any en una sortida trabucaire l’actual presidenta de la Coordinadora va pensar que els trabucaires podríem ballar l’himne tan maco que teníem i per casualitat en la mateixa sortida hi era la Colla de Fadrins de Sant Boi que ens van dir que tenien un coreògraf a la colla, en Roberth Arámburu. En un tres i no res, estàvem contactant i es va posar a treballar sobre el tema. S’adjunta, annexat, un escrit que Roberth va llegir al Simpòsium on explica en què es va basar per fer la coreografia del ball.

Com el podeu aprendre?
En Roberth Arámburu s’ofereix a ensenyar-lo a ballar a les colles.
Actualment, 12 trabucaires sabem ballar-lo i juntament amb Roberth podríem desplaçar-nos a la vostra població i escenificar-lo. De debò que és fàcil i dona un punt de solemnitat a tots els nostres actes.
Podeu contactar amb Robert al número de mòbil 631761015 i quedar i fem agenda!

Us sembla bé la idea? Nosaltres estem encantats!!

Abraçada gran!!

Obrir chat
💬 ¿Necessites ajuda?
Scan the code
Trabucaires
Hola
¿En què podem ajudar-te?