Federació

Som una federació que aglutina entitats de trabucaires de la nostra terra, per tal de unificar i compartir la informació i experiència del nostre col·lectiu.

No només oferim serveis i informació. Volem potenciar la nostra cultura fent divulgació de la mateixa per tal de mantenir consolidats els trabucaires com elements importants de la nostra festa popular tan estimada, tan dintre com fora del nostre país. Gràcies a molts esforços fa anys que formem part del Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya i som reconeguts arreu com a elements importants de la cultura popular catalana, reconeguts per l’UNESCO per a preservar el patrimoni cultural immaterial.

A ningú no se li escapa la presència trabucaire a les festes majors o dies assenyalats dels nostres pobles i ciutats però no tothom coneix l’origen i la llarga tradició de la nostra activitat, associada a guerrers heroics i bandolers populars. Per aquest motiu, la nostra comesa no és tan sols galejar amb el trabuc sinó que també difonem la cultura mantenint les nostres tradicions i donant-les a conèixer a llocs on aquestes s’han perdut.

El moviment trabucaire, símbol històric d’una època on homes i dones treballadors havien de defensar la seva terra i les seves vides front els enemics, representa un teixit associatiu social fort arreu de Catalunya que ha sabut lluitar per les nostres tradicions de la millor manera possible, cridant a tothom a la festa!

Posa't en Contacte amb Nosaltres

Ens reunim al Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu (Can Galta Cremat) al carrer Arquímedes nº30.

Si voleu concertar una reunió ho podeu fer a coordinadora@trabucaires.cat

    Nom (requerit)

    Correu electrònic (requerit)

    Assumpte

    Missatge