Junta coordinadora de trabucaires

Antoni Moline

President

Tel. 607 317 373
antonimoline@trabucaires.cat

Juan Avila

Coordinador de colles

Tel. 675 356 172
juan@trabucaires.cat

Tere Tarruella

Secretària

tel. 605 566 639
ttarruella@trabucaires.cat

Neus Molinè

Vocal

neus@trabucaires.cat

Teresa Olivé

Tresorera

Tel. 620 920 357
teresa@trabucaires.cat

Josep Maria Contel

Vocal

34

Més 34 anys

1983, aquell any, té de quedar en el record de tothom con l`any en que es van marcar les pautes de funcionament de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya.

Una de las sortides que es feia era la trobada de Trabucaires i balls de Serrallonga que es tenia de celebrar el 7 d’agost de 1983 a Vilanova i la Geltrú, organitzada per en “Manel” un membre dels balls de Serrallonga locals, funcionari de l’Ajuntament de Vilanova.

Participaven colles que eren el “Sanctus Santorum” d’aquest mon i hereus directes d’aquesta tradició, EL TRO GROS DE SURIA, ELS DE SOLSONA, ELS DE SANT RAMON DE CARDONA, vaques sagrades de la pólvora, el fum i el soroll.

Arrel d’aquesta trobada es decideix crear una entitat que coordini totes les qüestions que es plantegin i que puguin afectar al mon trabucaire, principalment per organitzar les trobades, que com aquell any havien donat un resultat immillorable.

Per consens entre les colles participants es va decidir que l’organitzador de la trobada, en Manel de Vilanova i la Geltrú, fos el primer President de la que s’anomenaria “COORDINADORA DE TRABUCAIRES DE CATALUNYA” i que en Toni Moliné seria el vicepresident donat la seva proximitat als centres de decisió política, per si es tenia de tramitar qualsevol qüestió, els caps de colla dels diferents grups de trabucaires acabarien de completar la Junta.

Així va ser fins desprès de la II Trobada de Trabucaires i balls de Serrallonga que es va celebrar a Vilafranca del Penedès el 22 de Gener de 1984, any en el que es va reestructurar la Coordinadora, designant a en Toni Moliné, President per aclamació, a proposta de les colles mes tradicionals, així el 9 de Juny de 1985, la convocatòria passà a nominar-se “TROBADA NACIONAL DE TRABUCAIRES DE CATALUNYA”.

Desde el mes d’octubre de 2006 la Coordinadora te la seva seu social al local del Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu al carrer Arquímedes 30 de Barcelona.

El desembre de 2010 es renova la Junta de la Coordinadora, amb les incorporacións de Teresa Tarruella Secretaria i Neus Moliné Comunicació.